Potpisani ugovori za radove na Drini u Goraždu vrijedni preko 9 miliona KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisani ugovori za radove na Drini u Goraždu vrijedni preko 9 miliona KM

21.02.2019. 12:48 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas su svečano potpisani u ugovori za realizaciju "Projekta zaštite od poplava na rijeci Drini” nizvodno od centra grada Goražda.

Za LOT 1 potpisan je ugovor sa firmom "Mibral” doo Sarajevo kao izvođačem radova na sanaciji desne obale rijeke Drine nizvodno od centra grada u ukupnoj vrijednosti od 4.547.084,47 KM i za LOT 2 potpisan je ugovor sa firmom OKAC doo Goražde kao izvođačem radova na sanaciji lijeve obale rijeke Drine nizvodno od centra grada u vrijednosti od 5.228.423,30 KM.

Sredstva za realizaciju ovih poslova su obezbjeđena kroz navedeni projekat koji se većim dijelom finansira iz sredstava IDA kredita Svjetske banke, a projekat je takođe sufinansirala i Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo u iznosu od 1.500.000,00 KM.

Treba istaći i to da je Agencija finansirala i izradu i reviziju projektne dokumentacije na osnovu kojeg je PIU Šumarstvo i poljoprivreda proveo postupak izbora izvođača.

Rok izvođenja ovih radova je devet mjeseci.

Takođe treba istaći da su kroz Listu javnih investicija FBiH, u okviru Projekta zaštite od poplava, u 2016. i 2017.godini završeni radovi na izgradnji obaloutvrda u općinama Pale i Foča u Federaciji BiH, te da je sa potpisivanjem ovih ugovora započela realizacija i trećeg projekta u Gradu Goražde.

U poodmakloj fazi je realizacija i ostalih projekata iz ove Liste : Projekat ruralnog razvoja (IFAD), Projekat stambenog zbrinjavanja, Cestovno povezivanje Goražde-Sarajevo, Modernizacija magistralnih cesta i mostova Goražde, te Podrška zapošljavanju, kao kontinuirani projekat na godišnjem nivou od 1 milion konvertibilnih maraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti