Pozdravljena saradnja banjalučkog aerodoroma i "Ryanair"

16.11.2018. 07:58 / Izvor: Akta.ba
Pozdravljena saradnja banjalučkog aerodoroma i 'Ryanair'

Ssaradnja sa kompanijom "Ryanair" će biti dodatno unapređena u narednom periodu.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Republike Irske za Bosnu i Herecgovinu Majls Gajran razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti privrede, turizma i kulture, a zajednički je ocijenjeno da saradnja Aerodroma Banja Luka i irske kompanije "Ryanair" predstavlja značajan korak u tom pravcu.

Tokom sastanka u Banjoj Luci Cvijanović je izrazila uvjerenje da će saradnja sa kompanijom "Ryanair" biti dodatno unapređena u narednom periodu, te da će uspostavljene transportne veze donijeti benefite za građane i poslovnu zajednicu.

Kako je saopćeno iz entitetske vlade, razgovarali su aktuelnim ekonomskim i političkim temama, sa osvrtom na proces evropskih integracija i mogućnosti za uspostavljanje bližih veza između RS-a i Irske.

Cvijanović je istakla da ostvareni pozitivni ekonomski pokazatelji u RS-u predstavljaju dobru osnovu za budžetsku stabilnost i privredni rast u narednom periodu, te da bi razmjena iskustava sa Irskom bila od naročitog značaja kada je riječ o programima ekonomskog razvoja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti