Proizvođači ljekovitog bilja žele izvoziti eterična ulja avionskim tansportom

05.12.2019. 11:33 / Izvor: Akta.ba
Proizvođači ljekovitog bilja žele izvoziti eterična ulja avionskim tansportom

Prisutnim je prezentovana i Analiza istraživanja tržišta SAD za eterična ulja, koju je VTK/STK BiH radila uz podršku Švajcarskog programa promocije izvoza (SIPPO).

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je 3. redovna Skupština Grupacije proizvođača, prerađivača i sakupljača ljekovitog bilja i šumskih plodova.

Među brojnim temama i pitanjima o kojima je razgovarano, posebna pažnja posvjećena je aktivnostima planiranim za narednu godinu, ekonomskim pokazateljima za prvih devet mjeseci ove godine, te rješavanju barijera oko izvoza eteričnih ulja avionskim tansportom. Pored navedenog,  dogovoren je ponovni zajednički nastup na Sajmu Biofach u Ninbergu, kao i niz drugih aktivnosti koje imaju za cilj pospješivanje rezultata u ovom izuzetno potentnom sektoru privrede Bosne i Hercegovine.

Prisutnim je prezentovana i Analiza istraživanja tržišta Sjedinjenih Američkih Država za eterična ulja, koju je VTK/STK BiH radila uz podršku Švajcarskog programa promocije izvoza (SIPPO).

Analiza istraživanja je izrađena s ciljem pomoći domaćim kompanijama kako da svoje proizvode usklade sa potrebama jednog od najvećih tržišta, a čime bi im se omogućilo da lakše pronađu svoje mjesto na američkom tržištu eteričnih ulja.

Navedenim istraživanjem obuhvaćene su analize veličine tržišta, trendova, cijena, propisanih standarda, normi i označavanja eteričnih ulja, kao i analize tržišnih kanala prodaje, te ključnih igrača na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti