Emil Tedeschi sve svoje dionice Atlantic Grupe prenio na tvrtku Myberg

03.08.2022. 08:42 / Izvor: Lider poslovni tjednik
Emil Tedeschi

Emil Tedeschi sve je svoje dionice, koje čine 50,2 posto temeljnog kapitala Atlantic Grupe, ugovorno prenio na tvrtku Myberg, koju je nedavno sam osnovao i u njegovu je njegovom stopostotnom vlasništvu.

Emil Tedeschi sve je svoje dionice, koje čine 50,2 posto temeljnog kapitala Atlantic Grupe, ugovorno prenio na tvrtku Myberg, koju je nedavno sam osnovao i u njegovu je njegovom stopostotnom vlasništvu.

Time se de jure promijenila vlasnička struktura Atlantic Grupe, koja je sada u vlasništvu tvrtke Myberg, ali nikakva se promjena nije dogodila de facto, jer je Tedeschi i dalje većinski vlasnik kompanije kojoj je i na čelu.

U obavijesti koju je Atlantic Grupa uputila investitorima kaže se da Tedeschi osnovao Myberg s ulogom od nešto više od milijun i pol kuna. Novoosnovana tvrtka bavit će se upravljanjem portfeljem u kojem su dionice Atlantic Grupe, a u budućnosti će voditi brigu i o drugim osobnim i obiteljskim investicijama Emila Tedeschija.

Myberg ima tri člana Nadzornog odbora, čiji je predsjednik Zoran Vučinić. Ostala dva člana su Ivica Mazalin i Ante Kušurin.

Poziciju direktora te nove tvrtke Tedeschi je povjerio Marku Lesiću, nekadašnjem investicijskom bankaru Zagrebačke banke u čijoj je bogatoj poslovnoj biografiji javnosti najpoznatiji dosad bio kao čelni čovjek Nexusovih fondova, koji su raspolagali kapitalom od 1,2 milijarde kuna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti