Pavao Vujnovac za Dnevnik.hr

Novi gospodar Fortenove obznanio planove: Prepoznao sam priliku i želim zaraditi

25.12.2023. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Pavao Vujnovac

Foto: DNEVNIK.hr

Što Pavao Vujnovac planira s Fortenova Grupom i zašto se uopće uhvatio tog posla?

Što Pavao Vujnovac planira s Fortenova Grupom i zašto se uopće uhvatio tog posla? Je li on apsolutni vladar Hrvatske iz sjene, ali i sistemski rizik za hrvatsko gospodarstvo?

To su tek neka od pitanja na koja je odgovore ekskluzivno za Dnevnik Nove TV od Pavla Vujnovca nastojao dobiti reporter Hrvoje Krešić.

"Prepoznao sam priliku", istaknuo je Vujnovac odgovarajući na pitanje zašto se uopće uhvatio Fortenova Grupa te istaknuo da želi ići na IPO i zaraditi.

“Što je sistemski rizik? U kojem smjeru to ide?”, zapitao je Vujnovac pa upozorio da je u njegovom sustavu ne postoji nešto kao Agrokor.

"Kod mene svaka firma ima svoju vertikalu i ne garantira nijedna drugoj za kredite", istaknuo je i naglasio: "Sistemski rizik ne postoji."

Što se tiče početaka i navodne povezanosti s politikom, odvratio je: "Volio bih znati koja od politika, vezali su me za svaku Vladu. Koja Vlada je meni pomogla?"

"Mislite li da sam dobio bilo kakvu potporu. Moramo biti vrlo oprezni", dodao je te potvrdio da je poznavao Ivana Vrdoljaka, ali i kazao: “Ja sam pionir plinskog biznisa u Hrvatskoj.”

Kazao je da nema kontakte s premijerom Andrejem Plenkovićem, sretali se jesu, ali se dogovarali nisu, a kad je zadnji put bio u zgradi Vlade ne sjeća se.

"Mislim da izvršna vlast treba ljude poput mene", kazao je i poručio: "Želim donijeti izvrsnost ovoj državi."

Upitan o pozajmici HDZ-u rekao je da je to bilo prije 10 godina. ”Ja nisam donirao sredstva HDZ-u. Posudio sam novac za sedam posto kamate. Mislim da je to bila moja greška tada”. Nije siguran da bi to ponovio.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti