Kostić: Model poljoprivrednih kombinata je neprevaziđen

12.03.2015. 11:28 / Izvor: N1
Kostić: Model poljoprivrednih kombinata je neprevaziđen

U poljoprivredi je važno ukrupnjavanje, kaže predsjednik MK Grupe Miodrag Kostić. Ističe da je model poljoprivrednih kombinata neprevaziđen, jer su to cjeline kojima nisu potrebne subvencije.

Budućnost je u proizvodnji hrane i to organske, kaže u intervjuu za TV N1 predsjednik srbijanske kompanije MK Grupe Miodrag Kostić. 

U poljoprivredi je važno ukrupnjavanje, kaže Kostić i ističe da je model poljoprivrendih kombinata neprevaziđen, jer su to cjeline kojima nisu potrebne subvencije.

Kostić vjeruje da je razvoj turizma najvažniji za Srbiju, jer ta oblast upošljava veliki broj radnika baš te profresionalne struktrure gdje imamo najviše nezaposlenih sa osnovnom školom i srednjom školom.

U IT sektoru ima potencijala za razvoj, kaže Kostić, ali mladi obrazovani kadar čim nauči jezik odlazi u inostranstvo: "Ekonomski neuspjeh Srbije posljedica je višedecenijskih promašaja u obrazovanju, vaspitanju, i uopšte stavu prema radu i preduzetništvu. Zaokret se neće dogoditi preko noći. Bolest nemanja preduzetništva nije samo u politici, već i u vaspitanju, obrazovanju, religiji", kaže on.

Kostić je rekao i da MK grupa još nije odlučila da li će kupiti neko od 67 preduzeća u restrukturirianju za koja je zainteresovana.

On kaže i da njegova kompanija neće obustaviti poslove u Ukrajini, već da je veća šansa da proširi svoje poslovanje u toj zemlji.

Foto: bankar.me

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti