Afera Agrokor: Tužiteljstvo traži istražni zatvor za svih 15 osumnjičenika

18.10.2017. 08:42 / Izvor: seebiz.net
Afera Agrokor: Tužiteljstvo traži istražni zatvor za svih 15 osumnjičenika

U Državnom odvjetništvu u utorak, tužitelji su ispitivali osumnjičene u akciji Agrokor.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, vještake, sudionike postupka, protiv svih petnaestero osumnjičenika.

Ročište na koje bi, nakon još jedne noći u policijskom pritvoru na Oranicama, trebalo biti dovedeno 12-ero ranije uhićenih osumnjičenika zakazano je na zagrebačkom Županijskom sudu za srijedu u podne.

Državno odvjetništvo još nije izvijestilo za koje će uhićenike zatražiti zadržavanje, odnosno hoće li zbog opasnosti od bijega ustrajati na pritvaranju osnivača posrnulog koncerna Ivice Todorića i njegovih sinova Ivana i Ante s londonskom adresom. To bi značilo da bi se protiv njih morala raspisati i tjeralica unatoč garancijama njihovih odvjetnika da će se vratiti u Hrvatsku.

U Državnom odvjetništvu u utorak, tužitelji su ispitivali osumnjičene u akciji Agrokor, sve redom visokorangirane menadžere i bliske suradnike Ivice Todorića.

Iskaz su dali - Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Mislav Galić, Ivan Crnjac, Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Ivica Sertić i Marijan Alagušić. Posljednji su ispitani su Olivio Discordia i Sanja Hrstić iz revizorske kuće Baker Tilly Hrvatska. Nakon toga svi su vraćeni u policijski pritvor na Oranice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti