Blokirana imovina svih osumnjičenih u slučaju "Agrokor"

27.12.2017. 08:27 / Izvor: Federalna.ba
Blokirana imovina svih osumnjičenih u slučaju 'Agrokor'

Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju "Agrokor", uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Županijski sud u Zagrebu blokirao je imovinu svih osumnjičenih u slučaju 'Agrokor', koji se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. godine nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna /oko 212 miliona eura/.

Imovina im je blokirana prema prijedlogu vanredne uprave "Agrokora" na čelu sa Antom Ramljakom, prenose hrvatski mediji.

Ranije je blokirana imovina glavnog osumnjičenog - Ivice Todorića, a Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju "Agrokor", uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Blokirana je imovina Todorićevih saradnika i direktora iz "Agrokora" Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lučića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivija Diskordije i Sanje Hrstić.

Navodi se da su im blokirani računi u bankama, da ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrzne trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Ivica Todorić je u bjekstvu i nalazi se u Londonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti