Vijesti

RS: U toku provođenje projekta razvoja poljoprivrede čija je vrijednost procijenjena na 14 mil KM

03.06.2008. 09:03 / Izvor: Fena

Vlada RS-a, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD) započela je aktivnosti na provođenju Projekata unapređenja preduzetništva na selu (REEP).

Vrijednost projekta za područje RS-a procijenjena je na 14 miliona KM, od čega je IFAD kredit 10,6 miliona KM, učešće Vlade RS-a 1,2 miliona, a učešće korisnika također 1,2 miliona, te domaćih finansijskih institucija 1,0 miliona KM.

Projekat će se realizovati u periodu 2007-2012. godine na području općina: Skender Vakuf/Kneževo, Čelinac, Kotor Varoš, Teslić, Lopare, Osmaci, Šekovići, Milići, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Han Pijesak.

Osnovni cilj projekta je da omogući povećanje prihoda siromašnog seoskog stanovništva, kroz obavljanje poljoprivrednih i nepoljoprivrednih aktivnosti na vlastitim imanjima i izvan njih.

Projekat ima tri osnovne komponente - okvirna podrška preduzetništvu na selu, finansijske usluge na selu i koordinacija projektom.

To je četvrti projekat, od uspostavljanja mira u BiH, koji se finansira kreditom ove međunarodne finansijske institucije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti