Vijesti

RS: Vlada će razmatrati ugovor o saradnji češkog "Snowhilla" i "Ski-centra Jahorina"

11.06.2008. 15:29 / Izvor: Fena

Premijer RS-a Milorad Dodik najavio je danas da će Vlada naredne sedmice razmatrati ugovor o saradnji češkog “Snowhilla” i preduzeća ”Ski-centar Jahorina”.

Dodik je, nakon razgovora sa predstavnicima ove firme i ambasadorom Republike Češke u BiH Jirijem Kudelom, pojasnio je planirano da prva faza ovog ugovora bude pripremanje Olimpijskog centra "Jahorina" za sljedeću sezonu sa rješavanjem pitanja modernizacije vertikalne komunikacije i osnježavanja, a da se u drugoj fazi u skladu sa interesima čeških investitora realizuje Master plan za Jahorinu, koji je Vlada RS-a usvojila prije nekoliko mjeseci.

On je naveo da Vlada RS-a, i nakon što bi se potpisao ugovor, ostaje vlasnik vertikalne komunikacije na Jahorini, jer ovo nije privatizacija, već investicioni posao za "Snowhill", a za Vladu proces modernizacije i zajedničkog ulaganja sa ovom firmom s kojom će se dijeliti i
dobit.

Ambasador Češke u BiH Kudela smatra da BiH nudi mnogo u turističkom pogledu i da se bilježi porast interesovanja čeških turista za skijanje u BiH.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti