Škoda centar Bihać: Stalno usavršavanje temelj su budućeg razvoja

03.09.2014. 16:17 / Izvor: eKapija.ba
Škoda centar Bihać: Stalno usavršavanje temelj su budućeg razvoja

Škoda Centar Bihać je od osnivanja ispunio sva očekivanja. Tržišni udio Škode u prodaji novih automobila na području Unsko-sanskog kantona se kreće oko 50%.

Škoda Centar Bihać deventnesti je prodajno-servisni centar u Bosni i Hercegovini, a drugi koji posluje u sastavu ASA Group. Osnovan je 22. oktobra 2008. godine. Bila je to godina rekordne prodaje novih automobila i najboljih poslovnih rezultata, pa su pred Kompaniju odmah po osnivanju postavljeni vrlo zahtjevni ciljevi.

Oako je usljedila recesija, bankroti pojedinih autokuća i u cjelini dramatićan pad prodaje novih automobila, Škoda Centar Bihać ipak je ispunio najveći dio očekivanja. Ne samo da je zadržana liderska pozicija Škode nego su poboljšani prodajni rezultati. Tržišni udio Škode u prodaji novih automobila na području Unsko-sanskog kantona povećan je za više od 6% i dostigao 39,74% u drugoj polovini 2009. godine.

Još jednom se u ASA Group, na primjeru stručnog tima Škoda Centra Bihać, pokazalo da kompaniju prvenstveno čine ljudi i ulaganja u ljudske resurs. Samo devet uposlenih, prosječne starosti 31 godinu, za prvih 10 mjeseci nakon osnivanja, prodali su 84 nova i 20 rabljenih vozila. Imali su prosječno 7,28 prolaza kroz servis dnevno i 120% ostvarenje plana prodaje rezervnih dijelova. Škoda Centar Bihać je u 2009. godinu prodao 131 novi automobil i za vrlo kratko vrijeme dospio na peto mjesto u Škoda mreži u Bosni i Hercegovini.

U prisustvu velikog broja poslovnih partnera i osoba iz javnog i političkog života Općine Bihać i USK, 29.09.2011. godine u Bihaću svečano otvoren savremeno uređen i moderan prodajno-servisni salon automobila "Škoda".

Lider prodaje u USK

Škoda Centar Bihać je postala renomirani dealer automobila za sve generacije vozača. Investicijom i izgradnji salona, firma je obezbijedila egzistencija za više porodica, te je uskoro uslijedila realizacija novih planova i drugih sadržaja u okvirima salona.

Škoda Centar Bihać još se pozicionira na tržištu i gradi svoj prepoznatljiv imidž kao dio ASA grupacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti