Sporazumom do unapređenja sistema standardizacije

06.09.2016. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Sporazumom do unapređenja sistema standardizacije

Cilj potpisivanja Sporazuma jeste jačanje međusobne saradnje radi održavanja visokog nivoa kompetentnosti i kvaliteta usluga.

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić susreo se sa direktorom Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine Aleksandrom Cincar. Tom prilikom uprličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji između dvije institucije.

Cilj potpisivanja navedenog Sporazuma jeste jačanje međusobne saradnje radi održavanja visokog nivoa kompetentnosti i kvaliteta usluga, unapređivanja i usaglašavanja nacionalnog sistema standardizacije s međunarodnim i evropskim sistemima standardizacije, daljnjeg unapređivanja sistema ocjene usklađenosti kao sastavnog dijela infrastrukture kvaliteta, poboljšanja konkurentnosti proizvoda i usluga privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini i stvaranja uslova za njihov slobodan protok na jedinstvenom evropskom tržištu i drugo.

U skladu sa navedenim Sporazumom planirano je organizovanje kurseva, seminara, skupova, konferencija, okruglih stolova i drugih oblika permanentne edukacije u oblasti standardizacije i infrastrukture kvaliteta.

Predsjednik Bojić i direktor Cincar pozitivno su ocjenili potpisivanje Sporazuma, te izrazili nadu da će zajedničkim djelovanjem i realizacijom zadatih ciljeva doprinjeti unapređenju poslovnog ambijenta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti