Stvaranje vrijednosti u rudarstvu - Površinski kop

11.01.2017. 08:12 / Izvor: Akta.ba

U svim projektima BBM Grupaciji je posebno bitna sigurnost, kvalitet i pouzdanost.

Kod površinskih kopova Grupacija BBM preuzima kompletno planiranje, istraživanje i uspostavljanje eksploatacije ležišta, kao i eksploataciju i preradu različitih sirovina. Time realizira kompletan lanac stvaranja vrijednosti u površinskom kopu, do renaturacije i rekultiviranja ležišta.

Na raspolaganje stavlja kompletnu infrastrukturu, od mehanaizacije, preko timova zaposlenika, do izvođenja zanatskih radova i kao snažan i pouzdan partner postiže izvrsne rezultate za svoje klijente: sigurnu eksploataciju sirovina izvrsnog kvaliteta i maksimalno očuvanje okoliša i resursa.

"U svim projektima, bilo da je riječ o Contract Mining, o partnerstvu sa našim klijentima ili o vlastitim ležištima, posebno nam je bitna sigurnost, kvalitet i pouzdanost", ističu iz BBM-a.

IZVRSNE SIROVINE IZ VLASTITIH LEŽIŠTA

Najnovijim tehnologijom BBM proizvodi u vlastitim ležištima različite frakcije kamena, visokokvalitetni tucanik i obrađeni prirodni kamen za visokogradnju i niskogradnju. Zahvaljujući sirovinama visokog kvaliteta poput uglja, krečnjaka, amfibolita i spilita, u mnogim su evropskim zemljama već dugi niz godina etablirani proizvođač i dobavljač za energetiku i za proizvodnju građevinskih materijala i plemenitih metala. Centar BBM aktivnosti je u Bosni i Hercegovini. U BiH posjeduje razna ležišta ili upravo uspostavlja njihovu eksploataciju.

Osim toga, BBM Grupacija intenzivira jačanje svojih poduzetničkih aktivnosti širom svijeta, naprimjer na rudarskom tržištu Sjeverne Amerike i Australije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti