SurTec– Eurosjaj drži 80 posto tržišta u oblasti površinske zaštite metala

14.04.2014. 12:58 / Izvor: eKapija.ba

Maziva i hemikalije za površinsku obradu metala firme SurTec- Eurosjaj d.o.o. mogli su se i ove godine vidjeti na Mostarskom sajmu gospodarstva.

Maziva i hemikalije za površinsku obradu metala firme SurTec- Eurosjaj d.o.o. mogli su se i ove godine vidjeti na Mostarskom sajmu gospodarstva.

SurTec - Eurosjaj d.o.o. je preduzeće osnovano 1996. kao jedna od prvih Joint venture aktivnosti u BiH sa firmom SurTec International (Njemačka), jednim od vodećih proizvođača specijalnih hemikalija za površinske zaštite metala u Europi.

"Firma je prije skoro 17 godina krenula sa prodajom hemikalija Sur tec i u tom periodu je razvila sopstvene linije za zaštitu metala. Prije tri godine velika njemačka grupacija Freudenberg Group preuzima dionice SurTec International", priča za eKapija.ba Emir Kalem iz firme SurTec – Eurosjaj.

SurTec-Eurosjaj tada postaje 100% bosanskohercegovačka firma sa aspektom razvoja dijela površinske zaštite bazirane na SurTec tehnologiji i postaje generalni zastupnik SurTec, Klüber i OKS brenda.

Inače brend Klüber u svom sastavu ima sredstva za podmazivanje, specijalna maziva. Sadrži preko 2000 proizvoda u različitim programima, program za prehrambenu industriju, za industriju pića, farmaceutsku industriju, cementnu industriju... Znači za sve vrste industrija imaju ponuditi specijalna industrijska maziva.

"Prije dvije godine smo dobili brend OKS, maziva, ulja, masti i sredstva za održavanje. Iz te hemijske linije radimo već četvrti brend koji se zove Chem trend. On ima dva programa, jedan program je za brizganje plastike, a drugi za obradu metala. Mi smo trenutno razvili program za brizganje plastike, a u budućnosti planiramo preuzeti program za obradu metala", navodi Kalem.

Kalem ističe kako firma SurTec – Eurosjaj u oblasti površinske zaštite drži preko 80 % tržišta, a njihovi kupci su kompanije kojima treba usluga površinske zaštite, kao što su MANN+HUMMEL, Saraj komerc, Volkswagen Bosna i Hercegovina.

"Što se tiče brenda Klüber, naše proizvode kupuju Bosnalijek, Coca cola, Sinalco, Klas, Argeta, Cementara Lukavac, Cementara Kakanj, Željezara Zenica. U oblasti brenda OKS proizvode kupuju servisi, a u oblasti Chem trenda to su firme koje brizgaju plastiku, poput Bekto Precize, Helio plasta itd.", ističe naš sagovornik.

On zaključuje da firma svake godine ima sve veći broj zaposlenika i ostvaruje veliki promet, tako da bilježe pozitivan rast.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti