Od srijede zatvaranje restorana, pozorišta i kina u Danskoj

07.12.2020. 15:20 / Izvor: Agencija Anadolija
Od srijede zatvaranje restorana, pozorišta i kina u Danskoj

Premijerka Danske Mette Frederiksen danas je najavila zatvaranje restorana, barova, pozorišta i bioskopa do kraja godine, kao i mjeru po kojoj će učenici od petog razreda i stariji preći na nastavu na daljinu.

Premijerka Danske Mette Frederiksen danas je najavila zatvaranje restorana, barova, pozorišta i bioskopa do kraja godine, kao i mjeru po kojoj će učenici od petog razreda i stariji preći na nastavu na daljinu nedelju dana prije božićnih praznika.

Nove mjere, koje uključuju i zatvaranje zabavnih parkova, zooloških vrtova i teretana u 38 opština, obuhvatiće Kopenhagen i okolne opštine, kao i gradove Aarhus i Odense.

Mjere stupaju na snagu od srijede i dolaze nakon što je u Danskoj registrovan rast zaraze koronavirusom u proteklim nedjeljama. U zemlji je zabilježeno 90.603 slučaja virusa i 885 smrtnih ishoda.

"Porast brojeva je zabrinjavajući", ocijenila je Frederiksen.

Ministar zdravlja Magnus Heunicke dodao je da virus i dalje ima snagu da obori zdravstveni sistem i ostavi ozbiljne posljedice za sobom.

Danska je danas produžila zabranu okupljanja za više od deset osoba, koja važi i za privatna okupljanja, a produžena je i obaveza nošenja zaštitnih maski u javnom prevozu i prodavnicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti