1.000 eura svakom zaposlenom: Tesya Grupa isplatila energetski bonus

29.11.2022. 11:34 / Izvor: Akta.ba
 Lino Tedeschi

Energetski bonus od 1.000 € za svih 3.300 zaposlenih kako bi se spriječile negativne posljedice sve većih računa za energiju i inflacije.

Energetski bonus od 1.000 € za svih 3.300 zaposlenih kako bi se spriječile negativne posljedice sve većih računa za energiju i inflacije.

Riječ je o inicijativi Tesya grupe koja posluje u oblasti prodaje građevinskih mašina, prodaje mašina i uređaja za proizvodnju električne i mehaničke energije, prodaje naprednih sistema za upravljanje gradilištima, skladištima i logistikom.

"Tokom ovog teškog perioda, željeli smo poslati signal našim kolegama da smo uz njih kroz dobra i loša vremena", rekao je predsjednik i izvršni direktor Lino Tedeschi. "Vjerujemo da je neophodno da pomognemo jedni drugima i da zajedno prebrodimo ova teška vremena i nagradimo veliku posvećenost zaposlenih u omogućavanju uspjeha grupe."

Šta je grupa Tesya?

Tesya je dioničko društvo koje nije na berzi, osnovano je prije skoro 90 godina, a 2021. godinu završilo je prometom od 1,4 milijarde eura.

Sastoji se od 19 kompanija, među kojima je i Teknoxgroup BH Sarajevo, ima 95 ureda i prisutan je u Italiji, Portugalu, Španiji, Andori, na Zelenortskim ostrvima, Malti i cijeloj regiji jugoistočne Evrope - od Slovenije do Albanije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti