Velika ofanziva Ikee - ovo je plan za "osvajanje"

10.10.2018. 14:02 / Izvor: B92
Velika ofanziva Ikee - ovo je plan za 'osvajanje'

Kompanija Ikea planira da se narednih godina proširi na oko dvanaest novih tržišta, među kojima je i tržište Južne Amerike.

Kompanija Ikea planira da se narednih godina proširi na oko dvanaest novih tržišta, među kojima je i tržište Južne Amerike.

Širenje Ikee je u sklopu nastojanja da dosegne tri milijarde potencijalnih kupaca do 2025. godine. 

Švedski proizvođač namještaja će sljedećih godina otvoriti prodavnice u Čileu, Kolumbiji i Peruu preko nove Ikeine franšize nazvane "Falabelja", u okviru prvog koraka za ulazak na tržište Južne Amerike, saopštio je davalac franšize Inter Ikea za njujoršku agenciju "Blumberg". 

Inter Ikea, koja je vlasnik IKEA koncepta i IKEA brenda, saopštila je i da kompanija planira da počne prodaju svojih proizvoda u Meksiku, Estoniji, Ukrajini, Portoriku, Omanu, Luksemburgu, Makauu i na Filipinima. 

"Do 2025. godine, imamo potencijal da dosegnemo i sarađujemo sa tri milijarde ljudi", izjavio je izvršni direktor Inter Ikea Torbjorn Lof. Novi planovi širenja poslovanja predstavljeni su nakon što je Inter Ikea prijavila povećanje maloprodaje od 4,5 odsto u godini zaključno sa avgustom. 

Naime, ukupna maloprodaja, koja podrazumeva i prodaju proizvoda i usluga, porasla je na 38,8 milijardi eura sa 38,3 milijarde eura iz perioda godinu dana ranije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti