U Banjoj Luci počela naplata parkinga putem SMS poruka

01.02.2010. 14:39 / Izvor: eKapija.ba
U Banjoj Luci počela naplata parkinga putem SMS poruka

Danas, 1. februara, Grad Banja Luka je pustio u funkciju sistem "m:parking", kojim je građanima omogućeno plaćanje parkinga putem SMS poruka, saopćila je press služba Administrativne službe Grada Banja Luke.

Cijene parkiranja ostaju nepromijenjene, s tim da će se trošak uvećavati za cijenu SMS poruke u iznosu od devet feninga.

Građani parking mogu platiti putem SMS-a tako što će poruku, u kojoj je navedena registarska oznaka automobila (bez crtica), poslati na odgovarajući broj, a ako je transakcija uspješno obavljena, pošiljalac će dobiti povratnu SMS poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.

Za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 065 1101, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 065 1100. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 065 1105, a u drugoj 065 1103. Svaki korisnik ove usluge, deset minuta prije isteka vremena plaćenog parkinga, dobiće poruku sa obavještenjem da mu vrijeme parkiranja ističe i da, ukoliko želi, može produžiti vrijeme parkiranja slanjem nove poruke sa upisanom registarskom oznakom vozila. Jednom porukom se plaća jedan sat parkiranja, osim ako se ne plaća cjelodnevno parkiranje.

Usluga "m:parking" u Banjoj Luci, za sada, je omogućena korisnicima m:tel mreže.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti