U prostorijama veleprodajnog objekta u Derventi predstavljen asortiman preduzeća "Gatarić"

22.10.2007. 14:16 / Izvor: Nezavisne novine
U prostorijama veleprodajnog objekta u Derventi predstavljen asortiman preduzeća 'Gatarić'

Preduzeće Gatarić d.o.o. iz Dervente koje se bavi veleprodajom kancelarijske, školske i računarske opreme u subotu ( 20.10.2007.) predstavilo je promotivni asortiman u prostorijama veleprodajnog objekta u Derventi.

Prezentacija je dobra prilika da se na jednom mjestu vidi široki asortiman reklamnih i novogodišnjih artikala namijenjenih za štampu, poklon ili dalju prodaju, rekao je Nenad Ratkovac, direktor prodaje Gatarić d.o.o. Istakao je da se na prezentaciji okupio veliki broj partnera ovog preduzeća kako iz BiH, tako i iz regiona, te da je ovaj događaj bio i prilika za unapređenje dalje saradnje.

Preduzeće je osnovano 1993. godine i uprkos skučenom tržištu i brojnim problemima planirana razvojna politika se realizuje a u nekim segmentima i premašuje očekivanja.

Širenje tržišta i konstantan rast prometa evidentni su u svakoj godini te u 2006.–oj dostiže 35 miliona KM uz razvijenu trgovačku mrežu u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Albaniji.

Danas firma Gatarić zastupa preko 40 evropska i svjetska proizvođača za područje Bosne i Hercegovine a dijelom i za Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Albaniju od kojih izdvajamo: HERLITZ, M-REAL, DOUBLE A, DONAU, KOH-I-NOR, ICO–SAX, VERBATIM, IMATION, TDK, OLIVETTI, SKYMASTER, TRODAT, KORES, OPTEX, EDNET, PELIKAN HARDCOPY, MAX, PENAC, CENTROPEN, CITIZEN, ARISTO, VIVA, MAR-MAR, GENIE, PEACH, NIKO, EDDING, GREMO, WIBO, BASI, SILVA SCHNEIDER, PENTAX, CLARO, HAGLEITNER, RONCATO, GIANNI CONTI, PICARD, ERNO, ASS Altenburger …

Kroz stabilnu poslovnu saradnju sa firmom Rauch Import GmbH, vodećeg distributera originalnih potrošnih materijala u Austriji, firma Gatarić zauzima dominantno mjesto u distribuciji ovih artikala u regionu. (HP, EPSON, LEXMARK, CANON, TALY, SAMSUNG, MITA, RISO, PANASONIC…).

Firma Rauch Import GmbH u vlasništvu Rauch Gerhard-a, uspješno posluje od 1985. godine, ostvaruje promet od 60 miliona EUR godišnje a od 2005. godine pripada internacionalnom ITEM HOLDING-u sa prometom od preko 315 miliona eura. Od 1989. godine posluje u Mađarskoj pod nazivom Master Copy Kft a u Sloveniji od 1991. godine kao Dinko d.o.o.

Od 2003. godine, Gerhard Rauch postaje suvlasnik firme Gatarić doo te učvršćuje njenu poziciju na tržištu.

U svom asortimanu pored artikala navedenih proizvođača, firma Gatarić doo ima sve vrste ading, termo i telefax rolni, kompjuterskog papira, svih vrsta naljepnica i blokovske robe uglavnom domaćih proizvođača čime se daje podsticaj domaćoj proizvodnji što je jedan od dugoročnijih ciljeva ovog preduzeća.

Dobrom poslovnom politikom, firma Gatarić asortimanski objedinjuje najuglednije evropske i svjetske proizvođače u branši te stiče njihovo čvrsto povjerenje koje rezultuje idejom o osnivanju centralnog distributivnog skladišta u BiH, tačnije u Derventi a za prostore bivše Jugoslavije.

Nimalo slučajno, postaje strateški dobavljač gotovo svih mega i hypermarketa u BiH i Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji (METRO, IDEA, MERCATOR, INTEREX, TROPIC, VELPRO,..) te vodećih banaka i državnih institucija u BiH (Raiffeisen Bank, Hypo Alpe Adria Bank, Volksbank...

Sloganom "Partner za novo doba" Gatarić d.o.o. sugeriše na moderno poslovanje i činjenicu da prati moderne tržišne tokove.

nezavisne novine / eKapija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti