Unapređenje saradnje u oblasti ljekovitog bilja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Unapređenje saradnje u oblasti ljekovitog bilja

19.07.2019. 09:14 / Izvor: Akta.ba

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Vjekoslav Vuković se sastao s Mladenom Jakopovićem, predsjednikom Hrvatske poljoprivredne komore. Na sastanku je razgovarano o suradnji, povlačenju sredstava iz pristupnih i pretpristupnih EU fondova, te zajedničkom nastupu na stranim tržištima na osnovu sporazuma s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Nakon sastanka, dopredsjednik Vuković je sa suradnicima i predstavnicima bh. tvrtki Eko Aromatik d.o.o. Ljubuški, Halilović d.o.o. Ilijaš, Ragel d.o.o. i Udruženja proizvođača smilja Stolac, posjetio Spider grupaciju, tvrtku koja je najveći proizvođač i prerađivač ljekovitog bilja u Republici Hrvatskoj. Njihovo sjedište je u Pitomači, Virovitičko-podravska županija, a u sklopu grupacije djeluje pet povezanih tvrtki.

Tvrtke u sastavu Spider grupe specijalizirane su za organski (EKO / BIO) uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja, preradu i proizvodnju biljnih i voćnih čajeva. Proizvodi su na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja, a plasiraju se na domaćem i stranom tržištu za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije.

Nakon obilaska postrojenja i plantaža razgovaralo se o mogućoj suradnji i otkupu ljekovitog bilja iz Bosne i Hercegovine.

Delegacija VTK BiH također je posjetila i OPG Jakopović koji se bavi proizvodnjom i preradom eteričnih ulja i kozmetičkih proizvoda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti