Uprava za indirektno oporezivanje BiH odabrala sarajevsku "Svjetlost štampu" za štampanje JCI obrazaca

12.08.2009. 15:10 / Izvor: eKapija.ba
Uprava za indirektno oporezivanje BiH odabrala sarajevsku 'Svjetlost štampu' za štampanje JCI obrazaca

Uprava za indirektno oporezivanje BiH, nakon provedenog postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača za štampanje i prodaju JCI obrazaca i drugih obrazaca propisanih Odlukom o provedbenim propisima Zakona o carinskoj politici BiH, izvršila je izbor najpovoljnijeg ponuđača te zaključila ugovor za štampanje i prodaju navedenih obrazaca sa ponuđačem "Svjetlost štampa" Sarajevo, objavljeno je na službenoj internet stranici Uprave.

Tehničko odobrenje za štampanje navedenih obrazaca svojim aktom od 21. aprila 2009. godine dao je Sektor za informacione tehnologije.

Obzirom da je izvršen izbor najpovoljnijeg ponuđača za štampanje i prodaju predmetnih obrazaca, Uprava će od 01. oktobra 2009. godine od učesnika u carinskom postupku zahtijevati JCI obrasce i druge obrasce propisane Odlukom o provedbenim propisima Zakona o carinskoj politici BiH izdate od štamparije "Svjetlost štampa" Sarajevo.

Ugovorom o štampanju i prodaji JCI obrazaca zaključenom između Uprave za indirektno oporezivanje i "Svjetlost štampa" Sarajevo, "Svjetlost štampa" se obavezala da će predmetne obrasce učiniti dostupnim na cijeloj teritoriji BiH, te štampanju i prodaju istih na teritoriji BiH vršiti po cijeni od 0,288 do 0,825 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti