Uskoro zajednička industrijska zona Srbije i RS-a

26.08.2020. 12:04 / Izvor: RTRS
Uskoro zajednička industrijska zona Srbije i RS-a

Jedna od tema bila je i izgradnja aerodroma u Trebinju.

U Beogradu je danas održan sastanak predstavnika Republike Srpske sa predstavnicima Srbije. Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon sastanka je rekao da će do kraja ove ili početkom sljedeće godine uputiti dodatnu finansijsku podršku Srpskoj.

Jedna od tema bila je i izgradnja aerodroma u Trebinju, za koji je Vučić rekao kako bi mogao početi sa radom do marta 2022. godine.

"To nisu mala ulaganja, ali verujem da će projekat biti isplativ i od velikog interesa za Srbiju, kao i narod u Hercegovori i Crnoj Gori", rekao je Vučić.

Istakao je da se razmatra i opciju učešća u rekonstrukciji aerodroma u Banjaluci, ali o tome će se, kako je rekao, tek  pričati.

Dodaje da će se formirati zajednička industrijska zona sa RS-om, gdje bi trebalo zajedno da se radi na dionici autoputa od 18 kilometara.

"Razgovarali smo i o podršci mladima u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji", rekao je Vučić.

Kako kaže, takođe je važno da preduzeća kojima upravlja Srbija imaju pravo na različitim tenderima na nivou BiH.

"Pričali smo i o obrazovanju. Ići ćemo na ujednačavanje školskog programa, bukvara, kao i u zajedničkim ekskurzijama", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će organozivati zajednička takmičenja učenika Srbije i RS-a.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Srbije Siniša Mali, ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, te član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer RS-a Radovan Višković.

(Foto: Tanjug)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti