Uspješno završena još obuka za CNC operatera/programera

30.10.2018. 10:05 / Izvor: Akta.ba
Uspješno završena još obuka za CNC operatera/programera

Polaznici obuke su istakli da su izuzetno zadovoljni onim sto su naučili tokom proteklih 50 sati.

U prostorijama IUS Laboratorije za arhitekturu je prošle sedmice upriličena još jedna u nizu ceremonija dodjele certifikata za polaznike kursa za CNC operatera/programera, u organizaciji  IUS Life centra za cjeloživotno učenje.

Polaznici obuke su istakli da su izuzetno zadovoljni onim sto su naučili tokom proteklih 50 sati, koja je prvenstveno fokusirana na praktični rad na CNC mašinama.

Mirza Zahirović iz Odžaka jedan od polaznika nam je rekao: “Po mom mišljenju još koji sat prakse bi trebali imati nakon ove obuke. Ali s obzirom da nisam imao nikakvog predznanja, tokom kursa sam stekao solidne osnove za dalji rad”. 

Dženis Hrelja iz Sarajeva smatra da je ovaj program bio jedno novo iskustvo za njega te da je dosta naučio. 

"Sada nastojim da još vježbam i nastavim se usavršavati u ovoj oblasti. Po mom mišljenju kurs je bio dovoljan za stjecanje dobre osnove za rad na četveroosovinskim CNC mašinama", kaže Hrelja.

Meho Berbić iz Ilijaša: "Nisam imao nikakvog iskustva u radu sa kompjuterizovanim glodalicama i CNC mašinama. Tokom kursa sam naučio osnove za rukovanje i sto je veoma važno stekao samopouzdanje za samostalan rad.” 

I ovaj put polaznici su pohvalili  instruktora Adnana Škulja i zahvalili se na kvalitetnom prenošenju znanja te na cjelokupnoj organizaciji ove obuke.
Obuka na CNC mašinama koju svaka dva mjeseca organizuje IUS Life je odgovor  aktuelnoj tražnji za ovim zanimanjima prvenstveno u drvnoj i metalskoj industriji.
Značajan broj polaznika ove obuke je već pronašao zaposlenje prvenstveno u industriji namještaja gdje postoji stalna tražnja za ovim zanimanjima.

Do kraja godine planirane su još dvije obuke.

Online aplikacija je dostupna na linku.

https://life.ius.edu.ba/en/content/ius-life-online-application-form

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti