Visočkom preduzeću "Brovis" uručen halal certifikat

20.07.2007. 08:21 / Izvor: Dnevni Avaz
Visočkom preduzeću 'Brovis' uručen halal certifikat

Reisu-l-ulema IZBiH Mustafa Cerić 19. jula 2007. godine je uručio halal certifikat Faruku Buljušmiću, direktoru visočkog "Brovisa", preduzeću za proizvodnju i preradu pilećeg mesa, članici "Akova" grupe. Ovim je Agencija za certificiranje halal kvalitete potvrdila uspješan put "Brovisa" u proizvodnji zdrave hrane.

"Čestitam "Brovisu" na uspješno urađenom poslu. Certifikat daje potvrdu da se ljudi koji kupuju ovakve proizvode zdravo hrane" istakao je reis Cerić.

Predsjednik Sabora IZBiH Edhem Bičakčić uručio je certifikate internim auditorima, uposlenicima "Brovisa", koji će ubuduće pratiti proces proizvodnje. U "Brovisovim" pogonima može se preraditi 4.000 pilića na sat, a u njima će uskoro biti pokrenuta prerada i purećeg mesa.

U savremenu klaonicu i proizvodne pogone "Brovisa" u Dobrinjskom polju investirano je 40 miliona KM. "Mi smo među prvima od osam tvornica u našoj grupaciji koji smo dobili ovaj certifikat. Na ovome nećemo stati" istakao je Refik Kurgaš, predsjednik Nadzornog odbora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti