VTK: Digitalna komora uvezuje proizvođače, registracija je trenutno besplatna

24.05.2021. 13:23 / Izvor: Akta.ba
VTK: Digitalna komora uvezuje proizvođače, registracija je trenutno besplatna

Zvanično lansiranje digitalne komore sa svim svojim alatima i benefitima planirano je za drugu polovinu godine.

Od marta 2020. platforma www.digitalnakomora.ba Vanjskotrgovinske komore (VTK BiH) BiH je aktivna i trenutno u fazi besplatne registracije kojoj mogu pristupiti sve zainteresovane kompanije.

Zvanično lansiranje digitalne komore sa svim svojim alatima i benefitima planirano je za drugu polovinu godine.

Digitalna komora omogćava kompanijama da lakše i brže dolaze do kupaca na domaćem i inostranom tržištu i da unaprijede i olakšaju poslovanje.

Ova moderna platforma između ostalog nudi umrežavanje korisnika pomoću niza alata u vidu direktnih sastanakai direktne konekcije, savjetovanja stručnih i certifikovanih stručnjaka u oblastima prodaje, prava, ekonomije, marketinga, edukacije kroz online platformu, direktnu informiranost o svim regionalnim i svjetskim sajmovima ali i mogućnost njihove organizacije u online formi, kao i brojne olakšice kroz uputstva za uvoz i izvoz, te niz drugih alata s ciljem olakšavanja i unapređenja poslovanja.

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH koja naglašavaju da su prepoznali 2021. godinu kao ključan trenutak za digitalizaciju privrednog sektora te su pokrenul projekat Digitalna komora.

Riječ je o jedinstvenom ekosistemu, digitalnoj platformi, koja objedinjuje sve proizvođače iz Bosne i Hercegovine na jednom mjestu a ciljem umrežavanja i povezivanja sa potencijalnim kupcima na domaćem i inostranom tržištu.

"To je mjesto gdje će proizvođači imati priliku da prezentuju ono što rade na najbolji mogući način, mjesto koje će im pomoći da odluče s kim će i na koji način poslovati",navode iz VTK BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti