Aerodrom Tuzla se nada uspostavljanju novih aviolinija za Pariz i Milano

18.07.2018. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Aerodrom Tuzla se nada uspostavljanju novih aviolinija za Pariz i Milano

Aerodrom Tuzla ruši sve rekorde, sa usjehom koji prave vrlo brzo će se približiti cifri od milion putnika na godišnjem nivou.

Aerodrom Tuzla ruši sve rekorde, sa usjehom koji prave i rekonstrukcijom zgrade putničkog terminala, proširenjem parking prostora, ponudom većeg broja usluga i eventualnim dočekom trećeg baznog aviona vrlo brzo će se približiti cifri od milion putnika na godišnjem nivou, kazao je u izjavi za Televiziju Tuzlanskog kantona Enver Jukanović, Izvršni direktor za marketing i razvoj aerodroma Tuzla.

Pojasnio je kako ne može precizirati tačno vrijeme. "Imamo još nepokrivenih nekoliko top destinacija koje postojeća dva bazna aviona ne mogu sustići", kazao je Jukanović, pojašnjavajući kako su u razgovoru sa menadžmentom Wizz Aira o eventualno novim destinacijama.

Naveo je kako sa 30. junom imaju 275.000 putnika u odlasku i dolasku, što premašuje njihove zacrtane programe i planove za 2018. godinu.

Dolaskom trećeg baznog aviona stvara se mogućnost za otvaranje aviolinije prema Hamburgu ili Hanoveru, kao i za Paris i Milano. Intezivno se vode pregovori za povratne letove za London i Olso.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti