Završen 13. međunarodni sajam malih i srednjih preduzeća i preduzetništva "Dobojexpo 2009": Zlatna plaketa za Italijane

19.10.2009. 09:10 / Izvor: Glas Srpske
Završen 13. međunarodni sajam malih i srednjih preduzeća i preduzetništva 'Dobojexpo 2009': Zlatna plaketa za Italijane

Firma za proizvodnju obuće "Relaxshoe" iz Verone u Italiji dobitnik je Zlatne plakete za izloženi proizvodni asortiman na 13. međunarodnom sajmu malih i srednjih preduzeća i preduzetništva "Dobojexpo 2009", koji je 17.10.2009. godine zatvoren u Doboju.

Italijanski proizvođač prvi put je učestvovao na dobojskoj manifestaciji i odmah dobio najviše priznanje.

Srebrnu plaketu zaslužio je "Koteks" iz Tešnja, u Federaciji BiH, a bronzanu "Eurostil" iz Doboja.

Priznanje za poseban doprinos Sajmu male privrede dobili su opštine Petrovo, Modriča i Doboj-Jug, kao i firma "Nikos Kanbera Mastilović" iz Rudanke kod Doboja.

Privredna komora Republike Srpske zavrijedila je priznanje za podršku i promociju domaće proizvodnje sprovođenjem kampanje "Naše je bolje", a Udruženje žena "Ozren" iz Petrova za njegovanje tradicije domaće radinosti.

Najbolje uređeni štand imalo je Lovačko udruženje "Fazan" iz Doboja, a Marina Đermanović, sa štanda Privredne komore Republike Srpske, proglašena je za najšarmantniju domaćicu.

"Sajam je pokazao da mala privreda, posebno sa našeg područja, ima mogućnosti da se predstavi drugima. To znači da je većina njih ipak našla korist sklapajući poslovne ugovore i dogovore o saradnji. Opštine iz Federacije BiH ove godine nastupile su organizovano, kako bi sa proizvodima napravile prodor na naše tržište", rekao je izvršni direktor sajma "Dobojexpo 2009" Srećko Stojaković.

Na sajmu "Dobojexpo 2009" pojavio se rekordan broj učesnika, 167. Najviše izlagača bilo je iz Republike Srpske 132, iz Federacije BiH 20, Srbije devet, Hrvatske četiri, a iz Brčko distrikta i Italije po jedan.

Organizatori sajma su Privredna i Zanatsko-preduzetnička komora regiona Doboj, generalni sponzor je Vlada Republike Srpske, a sponzor opština Doboj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti