Zbog sporne nabavke polovnih trolejbusa uhapšeni Amer Ahmić i Samir Deljkić

04.01.2019. 15:25 / Izvor: Avaz.ba
Zbog sporne nabavke polovnih trolejbusa uhapšeni Amer Ahmić i Samir Deljkić

Inače, Amer Ahmić predsjednik je jednog od Mjesnih odbora SDA u centru.

U sklopu akcije kodnog naziva "Tender“ koju provode policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i podršku Obavještajno sigurnosne agencije BiH, izvršen je pretres nad osobom Č. E. (1996.) kod koje je pronađen i oduzet novac namijenjen za Nadzorni odbor GRAS-a radi dobijanja saglasnosti za zaključenje ugovora o nabavci sedam rabljenih trolejbusa.  

Tokom akcije policijski službenici FUP-a su uhapsili člana Nadzornog odbora GRAS-a Amera Ahmića i uposlenika GRAS-a Samira Deljkića, koji je navodno napustio ovo preduzeće, saznaje "Avaz". Inače, Amer Ahmić predsjednik je jednog od Mjesnih odbora SDA u centru.

Kako navode iz FUP-a Amer Ahmić je u svojstvu člana Nadzornog odbora GRAS-a , s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi uz pomoć lica Samira Deljkića i E. H. zahtijevao novac od odgovornog lica privednog subjekata iz Tuzlanskog kantona, čija djelatnost ima veze sa nabavkom rabljenih trolejbusa za GRAS.

Vrijednost ugovora iznosila je oko 700.000 KM.

Inače, Amer Ahmić predsjednik je jednog od Mjesnih odbora SDA u centru.

Osim Ahmića i Deljkića uhapšene su još dvije osobe E. H. i Ć. N. koje su nakon kriminalističke obrade, nakon čega po naredbi postupajućeg tužitelja puštene na slobodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti