Grad Sarajevo odobrio rekonstrukciju južne tribine na Grbavici

Investicije / PROJEKTI

Grad Sarajevo odobrio rekonstrukciju južne tribine na Grbavici

26.07.2017. 13:21 / Izvor:

Grad Sarajevo odobrio je rekonstrukciju, dogradnju i proširenje južne tribine na stadionu Grbavica.

Gradsko vijeće je danas, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake i Službe za urbanizam, usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana „Brdo Hrasno“ čime je deblokiran proces na koji se čeka godinama.

Današnjom odlukom otklonjena je zabrana građenja u zahvatu južne tribine stadiona na kojem igra FK "Željezničar".

Ova je odluka, između ostalog, rezultat sastanka koji je 14. juna 2017. godine održan u sjedištu Gradske uprave kojem su, osim gradonačenika prisustvovali i predstavnici Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, Općine Novo Sarajevo koja je i podnosilac inicijative, te Fudbalskog kluba i sportskog društva "Željezničar".

Na inicijativu gradonačelnika Skake, ovo je pitanje odmah stavljeno kao prioritet, obzirom da se radi o projektu velikog značaja za razvoj sporta u Sarajevu, te pripremljeno za današnju sjednicu Gradskog vijeća koje je, na koncu, dalo saglasnost.

Grad Sarajevo je prošle godine grantom podržao projekt FK "Željezničar" za evropsku Grbavicu sa 50.000 maraka. Na stadionu Grbavica je već tokom ove godine stavljena u funkciju obnovljena istočna tribina.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije