Projekt ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige na području Zenice

05.09.2017. 08:07 / Izvor: Akta.ba
Projekt ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige na području Zenice

Gradska uprava Zenice implementira projekt ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području Federacije.

Gradska uprava Zenice implementira projekt ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području Federacije Bosne i Hercegovine i obavijestila je sugrađane, koji iz bilo kojeg razloga nisu izvršili upis prava vlasništva na etažnim jedinicama u knjigu položenih ugovora, da se uključe u proces evidentiranja navedenih etažnih jedinica u svrhu njihovog upisa u katastar i zemljišne knjige.

U narednom periodu ovlaštene osobe kompanija 'Geodet  Sarajevo' i 'BNpro Sarajevo', u suradnji sa Službom za urbanizam, imovinskopravne, geodetske poslove i katastar nekretnina, vršit će evidentiranje etažnih jedinica u naseljima koje podliježu harmonizaciji katastarske općine Zenica II, i to Centar grada, Kineski zid, Mokušnice, Jalija, Odmut, Londža, Travnička cesta", saopćeno je iz nadležne gradske službe.

Potrebno je da se građani, vlasnici stambenih i poslovnih prostora, obavezno uključe u proces evidentiranja s obzirom na to da u slučaju potrebe za ispravkom podataka troškove će snositi lično. Istovremeno građani treba da znaju da upisom etažne jedinice u katastar i zemljišne knjige postižete se sigurnost svoga vlasništva.

"Zbog svega navedenog pozivamo vlasnike ili korisnike etažnih jedinica da se uključe u realizaciju ovog projekta, te da službenim osobama pruže tražene podatke, s obzirom  na to da će se bez njihovih dodatnih troškova kod nadležnog organa uspostaviti nova, pouzdanija vlasnička evidencija o etažnim jedinicama", ističe se u saopćenju Gradske uprave Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije