Riječki karneval - Maškare i mesopust u Rijeci

27.01.2017. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Riječki karneval - Maškare i mesopust u Rijeci

Ovogodišnji karnevalski period u Rijeci svoje grand finale očekuje u nedjelju 26.02. na Korzu, prolaskom Međunarodne karnevalske povorke.

Ovogodišnji karnevalski period u Rijeci svoje grand finale očekuje u nedjelju 26. februara na Korzu, prolaskom Međunarodne karnevalske povorke. Takmičenje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultirat će još jednom paradom stotine alegorijskih kola, hiljada maski i nemjerljivog broja gledatelja. Doživljaj je to koji se teško može opisati ili u potpunosti dočarati fotografijama ili televizijskim prijenosom i zato je Korzo najbolje mjesto za biti te nedjelje.

Riječki karneval + Opatija + Arena Zagreb

1. DAN: 25.02.2017.

Polazak iz Sarajeva u 22:30. Nastavak vožnje i prikupljanje putnika u Visokom, Kaknju, Zenici, Žepču, Maglaju, Doboju. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe.

2. DAN 26.02.2017.

Dolazak u Opatiju u ranim jutarnjim satima. Kraće upoznavanje sa znamenitostima Opatije (Hrvatska ulica slavnih, Djevojka s galebom…) i slobodno vrijeme u Opatiji koja je poznata kao "Dama Mediterana" ili "Hrvatski Monte Carlo" (zadržavanje cca 2 sata). Vožnja prema Rijeci. Šetnja prema Korzu gdje će se održati Međunarodna karnevalska povorka. Slobodno vrijeme za uživanje u karnevalu. U poslijepodnevnim satima (oko 15:00) polazak prema shopping centru Arena (najmoderniji trgovačko-zabavni centar Zagreb). Polazak iz Zagreba planiran je u 19:00. Dolazak na odredište je u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana:

Zenica 59 KM

Sarajevo 65 KM

Aranžman obuhvata:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
  • Gratis obilazak Rijeke i Opatije
  • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • PZO 4 KM
  • Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
  • Ulaznice

Potrebna dokumentacija:

  • Biometrijski pasoš

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja "BABIĆ-BISSTOURS" d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza