Direktor Binga razmatra mogućnosti ulaganja u Bosanski Petrovac

22.09.2015. 07:45 / Izvor: Akta.ba
Direktor Binga razmatra mogućnosti ulaganja u Bosanski Petrovac

Generalni direktor Binga doo iz Tuzle, Senad Džambić, posjetio je u subotu Bosanski Petrovac, gdje se sastao sa Zlatkom Hujićem, načelnikom Općine Bosanski Petrovac.

Generalni direktor Binga doo iz Tuzle, Senad Džambić, posjetio je u subotu Bosanski Petrovac, gdje se sastao sa Zlatkom Hujićem, načelnikom Općine Bosanski Petrovac i razgovarano je o trenutnoj privrednoj situaciji i mogućnostima za ulaganje u Bosanskom Petrovcu, te su posjetili nekoliko privrednih subjekata.

"Prilikom otvaranje tržnog centra u Bužimu, zamolio sam direktora Binga, Senada Džambića, da posjeti Bosanski Petrovac, te da se upozna sa mogućnostima ove općine, što je srdačno prihvatio", rekao je načelnik Hujić.

Preduzeće Bingo doo iz Tuzle najveći je domaći trgovinski lanac roba široke potrošnje u Bosni i Hercegovine, koji posjeduje i veliki broj proizvodnih objekata, koje proizvode robu pod vlastitom markom.

Općina Bosanski Petrovac posjeduje velike potencijale u poljoprivredi, proizvodnji zdrave hrane, drvnoj industriji, industriji namještaja, što bi moglo biti velika šansa za razvoj u Bosanskom Petrovcu.

Direktor Džambić posebno je iskazao interesovanje da obiđe i proizvodne pogone preduzeća NOVITET u Bosanskom Petrovcu, koje je nakon privatizacije prestalo da radi. Objekti ovog preduzeća su u posjedu Hypo banke.

Tokom cjelodnevnog boravka u Bosanskom Petrovcu, Džambić je obišao i preduzeće Pirnar, koji se bavi izradom najsavremenije aluminijske stolarije, kao i stakla za prozore i vrata, gdje je sa direktorima Sandijem i Ahmetom Terzićem razgovarao o mogućnostima ovog preduzeća, i iskazao pohvale za uspješno vođenje i dostignute kvalitete u proizvodnji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti