Gazdinom rakijom, do savršenih krofni!
Priprema krafni nije ništa zahtjevnija od pripreme drugih kolača od dizanog tijesta, a uz par trikova i savjeta vaše krafne će imati neodoljiv okus i teksturu te neće biti suviše masne
Priprema krafni nije ništa zahtjevnija od pripreme drugih kolača od dizanog tijesta, a uz par trikova i savjeta vaše krafne će imati neodoljiv okus i teksturu te neće biti suviše masne.
Koji sastojci su potrebni? I zašto rakija?
Prije početka izrade krafna, sve sastojke koje inače držite u hladnjaku, temperirajte na sobnu temperaturu. Pripremite 250 g oštrog, 250 g glatkog brašna, jednu šalicu (250 mL) mlijeka, tri žumanjka, 60 g šećera, tri žlice ulja (ili 50 g maslaca), dvije do tri žlice rakije, prstohvat soli te onoliko kvasca koliko je potrebno za 500 g brašna (najčešće jedan paketić suhog ili jedna kockica svježeg kvasca). Bit će vam potrebno i ulje za prženje, naravno.
Rakija se tradicionalno dodaje u tijesto jer se smatra da štiti krafne od pretjeranog nakupljanja masnoća, a umjesto rakije možete koristiti rum ili konjak. Rakija od ruža "tajni" je sastojak za obogaćivanje arome ove karnevalske delicije koju možete oplemeniti i dodatkom vanilije te naribane korice limuna ili naranče. Također, muškatni oraščić čest je začin američkih varijanti krafna, a odlično se slaže s punjenjima od šumskog voća ili čokolade.
Izradite tijesto, ispecite i napunite krafne omiljenim filom!
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.