Islamic Relief kroz projekat "Pomoć za zimu" obezbjeđuje ogrjev za najugroženije (Video)

17.11.2021 08:37:28
pomoć za zimu islamic relief ogrjev

Već dugi niz godina skoro od početka svog rada u Bosni i Hercegovini od 1992. organizacija Islamic Relief pokušavala je naći načina da obezbjedi ogrjev za najugroženije.

Već dugi niz godina skoro od početka svog rada u Bosni i Hercegovini od 1992. organizacija Islamic Relief pokušavala je naći načina da obezbjedi ogrjev za najugroženije, prvenstveno za djecu bez jednog ili oba roditelja. Imajući u vidu aktuelne cijene koje se kreću za jedan metar ogrijevnog drveta, jasno je da ogroman broj stanovništva bez pomoći drugih nije u stanju obezbjediti ogrjev za zimu.

Ako pretpostavimo da je za jednu porodicu neophodno obezbjediti minimalno 5 metara ogrjeva, a prosječna penzija u Bosni i Hercegovini iznosi nešto više od 300 KM,  vidimo koliki problem stoji pred onima koji svake zime strahuju od hladnoće u neizvjesnosti hoće li biti u stanju kupiti ogrjev.

Islamic Relief prima ogroman broj zahtjeva posebno penzionera da im se pomogne u ovom smislu.

Ljudima je zajedničko da u životu prolaze kroz iskušenja koja svakome dolaze u različitom obliku. Ako imate osigurano grijanje za ovu zimu i boravite u toplom domu pa ogrijev nije vaša briga, znajte da to nije slučaj za svakog čovjeka.

Svojom donacijom možete olakšati nekome njegovu nedaću a to je velika stvar jer ćete sigurno uskoro svejdočiti olakšanju u sopstvenom problemu. Dobrota je takva, vraća se izvoru.

Neka nam međusobno razumijevanje i pomaganje također bude zajednička osobina.

Budi i ti dio dobra, budi i ti razlogom nečijeg osmjeha bezbrižnosti, doniraj!

Da biste pomogli najugroženije možete pozvati na broj 17052

ili možete donirati na žiro-račun organizacije:

186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo

Svrha doznake: Za ogrijev

 
Winterizacija 2021/22

Ljudima je zajedničko da u životu prolaze kroz iskušenja koja svakome dolaze u različitom obliku. Ako imate osigurano grijanje za ovu zimu i boravite u toplom domu pa ogrijev nije vaša briga, znajte da to nije slučaj za svakog čovjeka. Svojom donacijom možete olakšati nekome njegovu nedaću a to je velika stvar jer ćete sigurno uskoro svejdočiti olakšanju u sopstvenom problemu. Dobrota je takva, vraća se izvoru. Neka nam međusobno razumijevanje i pomaganje također bude zajednička osobina. Budi i ti dio dobra, budi i ti razlogom nečijeg osmjeha bezbrižnosti, doniraj! Da biste pomogli najugroženije možete pozvati na broj 17052 ili možete donirati na žiro-račun organizacije: 186 000 107 243 4061 Primalac : Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo Svrha doznake : Za ogrijev Molim Uzvišenog Allaha da pomogne našim ugroženim porodicama, da od nas otkloni poplave i sve druge nevolje i iskušenja, da olakša onima koji su pogođeni posljednjim poplavama i da popravi naše stanje. Amin. #winter #ogrjev #zima #bosniaandherzegovina #islamicrelief #donations #donate #helpinghands

Posted by Islamic Relief Bosna i Hercegovina on Monday, November 15, 2021

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi