Klasična viljamovka ili prefinjena zova? Koji je vaš izbor?

12.05.2016 09:07:14
Klasična viljamovka ili prefinjena zova? Koji je vaš izbor?

Spontana fermentacija kao i ekstrakcija aromatskih materija iz cvjetova, daju ovom piću poseban ukus i u potpunosti zadržavaju njenu prirodnost.

Viljamovka

je najcjenjenija voćna rakija proizvedena od kruške sorte Wiliam'S, uzgajane drevnim metodama na našim plantažama u jedinstvenom podneblju Potkozarja. Posebnost ovog predjela i majstorska receptura prerade, posebno odabranih sočnih plodova, stvorili su rakiju vrhunskog kvaliteta i bukea za kojim žude najluksuznije evropske trpeze još od 19. vijeka. Moć ovog ploda plijeni i otkriva pripadnost i otmjenost od kraljevskih dvorova do gazdniskih domova. Poslužena u posebnim prilikama svojom magičnom aromom učiniće te trenutke vjernima istini. Konzumira se rashlađena, a poklanja s posebnim poštovanjem, gazdinski, od srca. 

Zova

se dobija posebnim načinom pripreme i prerade plodova i cvjetova zove koji daju ovoj rakiji status specijalne rakije. Spontana fermentacija kao i ekstrakcija aromatskih materija iz cvjetova, daju ovom piću poseban ukus i u potpunosti zadržavaju njenu prirodnost. Buke ove jedinstvene i rijetke vrste rakije pružiće originalan doživljaj koji se dugo pamti. Majstorski recept po kojem je pravljena daje joj moć da bude simbol luksuza i gospodske profinjenosti. Gazdina Zova najčešće se služi u specijalnim prilikama i to rashlađena, a poklanja kada se ističe originalnost.

"Rakije sa kvalitetom za koje garantujemo svojim imenom!", - poručuju iz Prijedorčanke.

PODIJELI:
TAGOVI: rakija viljamovka rakija od zove

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana