Kompanija App Impact predstavila novi portal Agencije za državnu službu BiH

10.02.2021 15:35:13
Kompanija App Impact predstavila novi portal Agencije za državnu službu BiH

App Impact tim je radio na dizajnu i razvoju portala, dok je podrška pri izradi pružena u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH

Agencija za državnu službu je državna institucija Bosne i Hercegovine koja realizuje procese zapošljavanja i stručnog usavršavanja državnih službenika i pomaže u upravljanju ljudskim potencijalima institucija BiH.

Za razvoj novog web portala Agencije je korišten Webricks CMS (eng. Content Management System) rješenje koje je jedan od proizvoda App Impact kompanije. Za potrebe Agencije su razvijeni i novi moduli koji zaposlenicima Agencije olakšavaju svakodnevne zadatke u vezi sa procesima zapošljavanja. Novi portal svim posjetiocima nudi kvalitetnu online prezentaciju rada i vrijednosti Agencije, te čini lahko dostupnim obavještenja o konkursima, kao i sve materijale koji pomažu radu državnih službenika i daju bolji uvid u rad službe svim potencijalnim kandidatima.

Dok administrativni dio portala omogućava administratorima Agencije efikasno kreiranje i upravljanje svim sadržajima kroz prilagođene module, javni dio prikazuje sve informacije, obavještenja i materijale uz mogućnost preuzimanja postavljenih dokumenata, zakona, pravilnika i izvještaja. Detaljno isplanirana kategorizacija na portalu prati principe transparentnosti, čime je olakšan pristup javnosti svim objavljenim informacijama. Za sve dodatne upite, građani se Agenciji mogu obratiti i putem kontakt forme na portalu.

Imajući u vidu da su web stranice koji sadrže informacije o zapošljavanju jedan od najvrjednijih resursa za kandidate koji su u procesu pronalaska posla, tokom razvoja portala je posebna pažnja posvećena i sekcijama koje se odnose na zapošljavanje. To je obuhvatilo kreiranje sekcija za konkurse u okviru kojih je omogućena brza pretraga po datumima objave i roku prijave, te tipu konkursa. Konkurse je na portalu moguće pratiti po različitim fazama, od objave konkursa pa sve do finalizacije procesa zapošljavanja. Dodatno, resursi na portalu uključuju i materijale za pripremu ispita ali i važne napomene za kandidate za pravovremeno informisanje i eliminisanje grešaka pri prijavi. Na portalu su dostupni i linkovi institucija BiH koje zapošljavaju državne službenike, tako da ovaj portal može poslužiti i kao polazna tačka prikupljanja generalnih informacija o zapošljavanju u državnoj službi.

App Impact tim je radio na dizajnu i razvoju portala, dok je podrška pri izradi pružena u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH kao dio podrške reformi javne uprave u BiH. Program jačanja javnih institucija provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke savezne vlade u saradnji s Vladom Ujedinjenog Kraljevstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak