al
Mjehurići kao pravi izbor – dobrobiti gazirane prirodne mineralne vode

Turizam i gastro

Mjehurići kao pravi izbor – dobrobiti gazirane prirodne mineralne vode

28.04.2020 11:48:30 / Izvor: Akta.ba

Većina nas je svjesna koliko je važno unositi dovoljnu količinu vode, ali istina je da okus obične vode mnogima brzo dosadi te im je sama pomisao od 10 čaša vode dnevno previše dosadna.

Zbog toga je gazirana mineralna voda idealan i "zanimljiviji" izbor. Osim super okusa koji joj daju mjehurići, prirodna gazirana mineralna voda bolje od obične pomaže kod zatvora i probavnih smetnji.

Gazirana mineralna voda također pruža bolji osjećaj sitosti od obične vode, te je pravi prijatelj svih onih koji žele izgubiti kilograme, a istovremeno uživati u punom okusu. 

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara, obogaćujući se mineralima u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje. Tako prirodna i kristalno čista, s prirodno izbalansiranim odnosom minerala, puni se najsuvremenijim tehnologijama bez vanjskih utjecaja. Po svom sastavu, Sarajevski kiseljak, je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna–sulfatna mineralna voda, te kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode u svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro