al

Auto, moto i nautika

Nova E klasa (Foto)

28.08.2020 09:16:03 / Izvor: Akta.ba

Automobilska inteligencija sada postaje uzbudljiva i dinamična: E-Klasa Limuzina i Karavan prvi su predstavnici detaljno osvježene serije. Oba modela će stići u salone europskih dilerstava na ljeto 2020.godine. E-Klasa je najprodavanija serija modela u povijesti Mercedes-Benz brenda. Deseta generacija E-Klase postavila je trendove u stilu u 2016. godini sa svojim čistim, a ipak emotivnim dizajnom  i ekskluzivnim, visoko kvalitetnim enterijerom. Također, karakteristično za ovu generaciju je i bogatstvo inovacija pomoćnih sustava u vožnji. Ova emocionalno privlačna i u isto vrijeme inteligentna kombinacija je izuzetno uspešna: do danas, više od 1.2 miliona kupaca širom svijeta je kupilo trenutnu generaciju E-Klase limuzine ili E-Klase karavana.

Ključne činjenice o unapređenjima:

Dinamičniji dizajn,  Avantgarde Line kao nova osnovna specifikacija eksterijera , Redizajnirani prednji farovi (potpuna LED prednja svjetla kao standard, opciono dostupna MULTIBEAM LED prednja svjetla)

Redizajnirana zadnja svjetla, Redizajnirana rešetka hladnjaka i prednji branik, Varijanta All-Terrain je vizuelno sličnija SUV modelima.

Nova generacija sustava za pomoć u vožnji uključuje i:

Novu generacija upravljača sa hands-off detekcijom

Active Distance Assist DISTRONIC sistem sa podešavanjem brzine prema ruti. Active Stop-and-Go Assist sustav, Active Steering Assist,

Active Brake Assist; in the Driving Assistance Package sada sa funkcijom manevra pri skretanju, Active Blind Spot Assist – sada sa upozorenjem o izlazu ,Parking Package u kombinaciji sa kamerom 360°: proširen bočni pogled i prvi put automatsko parkiranje ne samo paralelno i hodom unazad, već i na obilježenim površinama.

Još veća udobnost u unutrašnjosti:

Dva digitalna ekrana kao standard (2 x 10.25 inča, povezani), opcioni Widescreen kokpit sa dva displeja 12.3 inča), MBUX sa LINGUATRONIC glasovnom kontrolom (standard) i "augmented reality" funkcijom.

Interior Assistant sustav

ENERGIZING comfort control with ENERGIZING COACH i PowerNap (kod plug-in hibrid modela), ENERGIZING seat kinetics.

Novi motor M 254: zapremine dva litra, četvorocilindarski benzinski motor sa ISG (Integrated Starter-Generator) i ugrađenim električnim sistemom u motornom prostoru od 48 volti, snage: 200kW + 15 kW, inovativni segmentni turbopunjač sa priključkom dotoka, električnim dodatnim kompresorom (eVZ), NANOSLIDE® sloj unutar cilindara i CAMTRONIC za kontrolu usisnih ventila. Dodatne varijante motora i off-road režimi vožnje za All-Terrain modele

URBAN GUARD: Nova sveobuhvatna kategorija proizvoda i opcija

Inteligentno povezivanje hardvera i digitalnih rešenja radi zaštite od krađe i oštećenja.

Kupci E-Klase su među najvjernijim fanovima Mercedesove zvijezde: Osam od deset kupaca E-Klase limuzina ostaje vjerno brendu Mercedes-Benz prilikom kupovine sljedećeg vozila a ne sumnjamo da će i novi model nastaviti uspješnim stopama svojih prethodnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika