al
Prijedorčanka: Politika kvaliteta

Predstavljamo

Prijedorčanka: Politika kvaliteta

22.04.2019 07:58:42 / Izvor: Akta.ba

Prijedorčanka a.d. Prijedor je akcionarsko društvo sa višedecenijskom tradicijom u preradi i proizvodnji sušenog i zamrznutog voća, koncentrata voćnih sokova i visokokvalitetnih voćnih rakija i destilata.

U Prijedorčanki se proizvode i prodaju proizvodi koji im dugoročno omogućavaju opstanak na tržištu, prepoznatljivost, kao i uspješno poslovanje usmjereno isključivo prema kvalitetu. Osnovni ciljevi poslovne politike su ostati prepoznatljiv i pouzdan regionalni proizvođač, te pružiti podsticaj i pomoć stanovništvu Potkozarja u održivom razvoju agrara kroz uvezivanje, stručno savjetovanje i otkup svježeg voća.

Pri tome je od presudnog značaja :

  • Opredijeljenost za ispunjavanje relevantnih zakonskih propisa i zahtjeva zainteresovanih strana;
  • Fokusiranost na zadovoljstvo kupaca;
  • Kreiranje poslovnih ciljeva i procesa zasnovano na obradi rizika i prilika;
  • Njegovanje dugoročnih odnosa sa kupcima i eksternim isporučiocima;
  • Kompetentnost i motiviranost ključnog osoblja, te podizanje odgovornosti i svijesti o vlastitoj ulozi u ostvarivanju politike i ciljeva kvaliteta preduzeća;
  • Stalno poboljšavanje efikasnosti procesa i kvaliteta proizvoda kroz ulaganja u ljude, radno okruženje, tehnologije i sirovinsku bazu;

Ova Politika kvaliteta predstavlja okvir za postavljanje ciljeva kvaliteta u Prijedorčanka a.d., te kao takva mora biti shvaćena i podržana od svih zaposlenih u preduzeću, te biti dostupna relevantnim zainteresovanim stranama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo