al

Nekretnine i enterijer

Trendovi kancelarijskog dizajna vođeni potrebama milenijalaca

15.08.2018 08:53:27 / Izvor: Akta.ba

Kao i svaka druga generacija prije njih, milenijalci su ponosni na to što slušaju drugačiju muziku i nose drugačiju odjeću od starijih generacija. Također se ispostavilo da je ova generacija imala nesrazmjerno veliki utjecaj na dizajn interijera, pogotovo na radnom mjestu.

Današnji način rada značajno se mijenja s napretkom tehnologije

Kompanije konstantno istražuju načine kako ostati u koraku s vremenom i integrišu tehnologije u različite obalasti radnog prostora, uključujući namještaj s ekranima koji olakšava prezentacije, mogućnost bežičnog dijeljenja ekrana i sl.

Smartboard-ovi, koji omogućavaju osoblju efektniju saradnju, kao i mogućnost da pošalju sve kopije bilješki, skica i crteža, email poslije sastanka - postaju sve češći prizor. Kako se tehnologija fizički smanjuje i postaje mobilnija, ona također smanjuje i radni prostor.

Moderna kancelarija je manje vjerovatna da ima velike individualne prostorije, iz razloga koji su navedeni ranije, ali i zbog toga što su personalni računari (Desktop PC) i komplikovani telefonski sistemi sve rjeđa pojava. Tehnologija, također, čini radna mjesta manje centralizovanim, u smislu da se sastanci mogu obaviti bilo gdje, kao i zbog činjenice da veliku količinu tehnologije iznosimo sa sobom van kancelarije.

Transformacija radnog prostora na način da odražava vrijednosti i ideale preduzeća, također, unosi osjećaj zajedništva, ohrabrujući produktivnost, angažovanost i ukupnu sreću. Veći komfor zaposlenih ne samo da pomaže u realizaciji radnih zadataka, već će utjecati na odlazak zaposlenih na posao sa više entuzijazma.

Za kompletna opremanja, u suradnji sa renomiranim projektantskim kućama i dizajnerima kancelarijskog namještaja iz BiH i regiona R&S d.o.o. vrši projektovanje enterijera sa realnim 3D prikazom izvedenog stanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer