al
Verifikacijom medicinske opreme jedna KM za Roditeljsku kuću

Filantropi

Verifikacijom medicinske opreme jedna KM za Roditeljsku kuću

04.10.2018 08:12:21 / Izvor: Fena

Predstavnici Verifikacionog laboratorija "Verlab" i Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" potpisali su ugovor o saradnji kojim će jedna KM od svake verifikacije medicinskih instrumenata u Bosni i Hercegovini biti usmjerena za rad Roditeljske kuće u Sarajevu.

Na taj način, sve zdravstvene ustanove će vršenjem zakonske verifikacije mjerila u zdravstvu osim poštivanja zakona BiH i brige o tačnosti, pouzdanosti i sigurnosti medicinske opreme, a samim tim i dijagnoza i tretmana prema pacijentima, direktno pomoći roditeljima i djeci oboljeloj od raka.

- S obzirom da promet ostvarujemo kroz pružanje usluga zdravstvenim ustanovama, osjećamo potrebu i obavezu da osim vlastitom ekspertizom i na drugi način pomognemo zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini. Kako se radi o djeci koja su najosjetljiviji dio našeg društva, punog srca se uključujemo u rad Roditeljske kuće - naglasio je direktor Verifikacionog laboratorija Almir Badnjević.

Direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat istakao je zahvalnost na podršci koja je za kvalitetan rad Roditeljske kuće potrebna.

- Ova podrška najviše znači našoj djeci, najvećim herojima koji zaslužuju da cijela društvena zajednica prepozna njihove probleme i na neki način pokaže brigu - naveo je Kubat te istakao nadu da će i druge društveno odgovorne kompanije slijediti ovaj primjer, saopćeno je iz navedenog udruženja.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi