Održana prezentacija programa IPA II

22.05.2013. 12:46 / Izvor: eKapija.ba
Održana prezentacija programa IPA II

REDAH uvijek prati aktuelne informacije i dešavanja u pogledu korištenja programa i fondova Evropske Unije te je u tu svrhu organizirana ova prezentacija.

U ponedjeljak 20.05.2013. godine u prostorijama REDAH-a, u okviru projekta "P.In – AL.BO: Razvoj inovacija u Albaniji i Bosni i Hercegovini" održana je prezentacija programa IPA II, namijenjena osoblju agencije REDAH. Projekt "P.In – AL.BO" je financiran od strane Ministarstva gospodarskog razvitka Republike Italije u suradnji s Udruženjem gospodarskih komora regije Molise, te Gospodarskom komorom Pisa, Italija i Gospodarsko-industrijskom komorom Tirana, Albanija.

REDAH uvijek prati aktuelne informacije i dešavanja u pogledu korištenja programa i fondova Evropske Unije te je u tu svrhu organizirana ova prezentacija.

Prezentaciju je održala Zara Halilović, pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije.

Halilović je prezentirala iskustva u korištenju sredstava programa IPA I u Bosni i Hercegovini, te je nakon toga predstavila osnovne karakteristike novog programa IPA II koji pokriva naredno programsko i budžetsko razdoblje u planiranju Evropske Unije od 2014. do 2020. godine.

Program IPA II se razlikuje od prethodnog programa prije svega po strateškom pristupu u rješavanju problematike u određenim oblastima. Radi se o novom pristupu Evropske Unije u načinu pružanja podrške zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima, što predstavlja novi izazov za sve organizacije i institucije u Bosni i Hercegovini u pokušajima da iskoriste sredstva koja stoje na raspolaganju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU