Grci dužim radnim vremenom privlače turiste

26.07.2013. 08:32 / Izvor: Ceppei
Grci dužim radnim vremenom privlače turiste

Parlament Grčke odobrio je zakon kojim se produžava radno vrijeme prodavnica. One će sada moći da rade i nedeljom, u pokušaju da podstaknu turiste da više troše što bi bio stimulans ekonomiji pogođenoj krizom.

Parlament Grčke odobrio je zakon kojim se produžava radno vrijeme prodavnica, koje će sada moći da rade i nedeljom, u pokušaju da podstaknu turiste da više troše što bi bio stimulans ekonomiji pogođenoj krizom.

Grčki zakonodavci su glasali za propis koji će omogućiti robnim kućama da rade sedam nedelja u toku godine, a malim nezavisnim radnjama biće dozvoljeno da rade svake nedelje, dok je prema ranijim propisima, većina radnji nedeljom bila zatvorena, prenosi agencija AP.

Asocijacije malih prodavnica, ljevičarske opozicione partije i predstavnici grčke pravoslavne crkve snažno se protive novim mjerama, protiv kojih su u Atini organizovani protesti.

Grčka ove godine očekuje jačanje ključnog turističkog sektora, a prema podacima Banke Grčke, u prvom ovogodišnjem kvartalu, tu zemlju je posjetilo više od milion turista, što je za 4,6 odsto više u odnosu na isti period lani, prenosi B92.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU