Slovenija mora vratiti dio subvencija u poljoprivredi

05.04.2014. 09:36 / Izvor: Fena
Slovenija mora vratiti dio subvencija u poljoprivredi

Slovenija se našla na popisu 11 država članica EU-a od kojih je Europska komisija u petak zatražila vraćanje ukupno 255 milijuna eura zbog nepravilnosti, odnosno nedovoljne kontrole u sustavu isplate subvencija

Slovenija se našla na popisu 11 država članica EU-a od kojih je Europska komisija u petak zatražila vraćanje ukupno 255 milijuna eura zbog nepravilnosti, odnosno nedovoljne kontrole u sustavu isplate subvencija u poljoprivredi.

Slovenija prema odluci mora u zajedničku blagajnu EU-a vratiti 2,17 milijuna eura zbog nepravilnosti koje su utvrđene u isplati subvencija između 2007. i 2009. godine, potvrdila je slovenska Agencija za poljoprivredna tržišta i ruralni razvoj (AKTRP).

Kako se navodi u priopćenju AKTRP-a, Slovenija je u postupku dokazivanja na Europskoj komisiji prvotni iznos subvencija koje mora vratiti uspjela smanjiti, a korigirani iznos subvencija obračunat će se prilikom prve naplate sredstava u ovoj godini. Zbog korigiranog iznosa slovenski poljoprivrednici neće morati vraćati već isplaćene poticaje jer će se razlika pokriti iz nacionalnog državnog proračuna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU