Kroz EU natječaje više od milijardu kuna za područje zdravstva u Hrvatskoj

EU / FONDOVI

Kroz EU natječaje više od milijardu kuna za područje zdravstva u Hrvatskoj

Uz pomoć sredstava iz EU fondova, ovim natječajima doprinijet će se poboljšanju pristupa i kvaliteti primarne zdravstvene zaštite.

21.07.2016. 10:11 Izvor: / poslovniplus.com

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je tri nova EU natječaja u području zdravstva kojima je osigurano više od milijardu kuna za ulaganja u bolnice, kliničke centre, klinike, opće bolnice i domove zdravlja, stoji u priopćenju…

Uz pomoć sredstava iz EU fondova, ovim natječajima doprinijet će se poboljšanju pristupa i kvaliteti primarne zdravstvene zaštite, povećat će se dostupnost i kvaliteta bolničke hitne medicinske skrbi, kao i isplativost i održivost zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj.

"Iako se ovdje radi o više od milijardu kuna, to je samo simboličan iznos za područje zdravstva koji nije dobro isplaniran za vrijeme programiranja. Zbog toga u Ministarstvu radimo na izmjenama operativnih programa i uvjeren sam da ćemo kroz pregovore s Europskom komisijom to ispraviti i osigurati puno veći iznos za zdravstvo u Hrvatskoj", izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić prilikom predstavljanja natječaja u ponedjeljak 18. srpnja 2016. godine.

Novoobjavljeni natječaji u području zdravstva, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“:

Realizacijom ova tri natječaja očekuje se smanjenje broja upućivanja u bolnice zbog povećanog broja i kvalitete usluga na primarnoj razini, povećanje produktivnosti bolnica i smanjenje na listama čekanja. Također, predviđena je nabava 13 novih CT uređaja, 1 linearni akcelerator, 4 digitalna mamografa te izgradnja ili rekonstrukcija dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU