"Dvor" donosi novi koncept življenja u Sarajevu

10.09.2014. 09:37 / Izvor: eKapija.ba
'Dvor' donosi novi koncept življenja u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Od 42 izgrađena stana, već su prodata 32, potvrdio je za eKapija.ba Asim Vražalica, General Manager u agenciji My Place, koja postaje nezaobilazno mjesto svima onima koji kupuju, prodaju, iznajmljuju ili grade nekretninu.

Da su Sarajlije za novi koncept življenja dokazuje i velika zainteresovanost za kupovinu stanova u stambeno-poslovnoj zgradi "Dvor" koja se nalazi na Marijin Dvoru.

Od 42 izgrađena stana, već su prodata 32, potvrdio je za eKapija.ba Asim Vražalica, General Manager u agenciji My Place, koja postaje nezaobilazno mjesto svima onima koji kupuju, prodaju, iznajmljuju ili grade nekretninu.

Najmoderniji sistemi u "Dvoru"

Izgradnja "Dvora", je započela u martu 2013. godine, a već ove godine dobila je i prve stanare.

Kompleks "Dvora" se sastoji od 42 luksuzna apartmana površine od 54 do 116m2 raspoređenih na sedam spratova. Prizemlje kompleksa je predviđeno za poslovne prostore, dok je garažni prostor smješten na dvije etaže, kapaciteta od 57 mjesta.

Vražalica u razgovoru za eKapija.ba pojašnjava kako se zgrada odlikuje interijerom i eksterijerom izgrađenim od najkvalitetnijih materijala, uz korištenje najnovijih tehnologija, kao i zvučne i termo izolacije, do najmodernijih sistema grijanja koje koristi energije iz vlastite kotlovnice i po sigurnosti, posebno projektirani sistem.

Investitor ovog projekta vrijednog 15 miliona KM je South European Investment Company (SEIC).

Vražalica pojašnjava, kako je prodaja zadovoljavajuća, a cijene stanova kreću se od 4.030 do 4.330 KM po m2.

Ono što ovu zgradu razlikuje od ostalih nije samo u njenom izgledu, blizini centra grada, već i materijalima koji su korišteni prilikom izgradnje.

Na prvu se odmah može primijetiti kako se vodila briga o svakom detalju. Na krovu zgrade nalazi se terasa, gdje se stanari mogu opustiti uz roštilj uživajući u predivnom pogledu sa "Dvora" prema centru grada. Investitor je također, veliku pažnju posvetio i djeci, te se u okviru objekta nalazi dvorište od oko 500 m2 gdje se djeca mogu igrati ili voziti role i bicikl.

Poslovi povjereni najboljim kompanijama

Prilikom izgradnje investitor je povjerenje ukazao najboljim, tako da je angažovan veliki broj bh. kompanija. Ulazna rolo vrata u garažu isporučila je kompanija "Herceg" iz Srebrenika, za ulazna vrata stambenih jedinica pobrinuo se "Profit" d.o.o. Sarajevo, za vanjsku i unutrašnju stolariju zadužen je bio "Salkanović Tišleraj" iz Odžaka, za vanjske žaluzine "Gracia" d.o.o. Tuzla.

Svi stanovi su urađeni italijanskom karamikom, a isporučilac je kompanija "Vokel" d.o.o Sarajevo, dok je za kompletnu sanitarnu galanteriju isporučilac bio "LUK" d.o.o. Sarajevo.

Podne obloke isporučio je "Trak" d.o.o., dok je za sistem grijanja zaduženo KJKP "Toplane Sarajevo".

Za poslove na objektu angažovani su bili i: "Interclima Sarajevo" oko instalacija, BH Telecom kao kablovski operater, "Elektroinvest" Sarajevo kao isporučilac sistema za rezervno napajanje objekta. "Euro-prost" iz Gračanice bio je zadužen za opremanje dva lifta na električni pogon, "Keramika Mladenovac" iz Srbije isporučilac je materijala za izgradnju dimnjaka koji je urađen u skladu sa važećim zakonskim propisima i koji je namijenjen ratnim i vanrednim okolnostima.

Savremeno doba u kome živimo zahtjeva, prije svega i sigurnosni sistem, tako da svaka stambena jedinica ima CO2 senzore, SOS tastere i fizičku zaštitu zašto je zadužen "Securitas" d.o.o. Mostar.

E. Kokor

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije