Investicije / PROJEKTI

Do kraja septembra obilježen plovni put na Savi kod Rače

26.08.2020. 16:20 / Izvor: SRNA

Tursko preduzeće "Tašjapi" počelo je izgradnju mosta na rijeci Savi kod Sremske Rače, na dijelu trase autoputa Kuzmin–Sremska Rača, pa će do kraja septembra biti obilježen plovni put u zoni gradilišta, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Riječ je izgradnji stubova mosta S14 i S15 na stacionažom riječnom kilometru 183+250.

Učesnici u plovidbi upozoravaju se da kroz navedenu dionicu plove smanjenom brzinom i sa povećanim oprezom, te da oblik i gaz sastava prilagode uslovima u plovnom putu.

"U zoni stuba mosta S14, uz lijevu obalu rijeke Save, biće postavljena barža, nizvodno od stuba, van plovnog puta. U zoni stuba mosta S15, uz desnu obalu rijeke Save, biće postavljena barža sa unutrašnje strane stuba, ka plovnom putu, koja neće predstavljati smetnju za plovidbu", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da će za vrijeme obavljanja radova biti omogućena jednosmjerna plovidba brodova i sastava, a prednost pri prolasku kroz sektor izvođenja radova imaće plovila koja plove nizvodno.

Za brodske sastave, kako se navodi, dozvoljena je plovidba sa jednim potiskivanim – tegljenim objektom.

Zabranjuje se noćna plovidba i plovidba u uslovima smanjene vidljivosti.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije