Do kraja septembra obilježen plovni put na Savi kod Rače

26.08.2020. 16:20 / Izvor: SRNA
Do kraja septembra obilježen plovni put na Savi kod Rače

Tursko preduzeće "Tašjapi" počelo je izgradnju mosta na rijeci Savi kod Sremske Rače.

Tursko preduzeće "Tašjapi" počelo je izgradnju mosta na rijeci Savi kod Sremske Rače, na dijelu trase autoputa Kuzmin–Sremska Rača, pa će do kraja septembra biti obilježen plovni put u zoni gradilišta, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Riječ je izgradnji stubova mosta S14 i S15 na stacionažom riječnom kilometru 183+250.

Učesnici u plovidbi upozoravaju se da kroz navedenu dionicu plove smanjenom brzinom i sa povećanim oprezom, te da oblik i gaz sastava prilagode uslovima u plovnom putu.

"U zoni stuba mosta S14, uz lijevu obalu rijeke Save, biće postavljena barža, nizvodno od stuba, van plovnog puta. U zoni stuba mosta S15, uz desnu obalu rijeke Save, biće postavljena barža sa unutrašnje strane stuba, ka plovnom putu, koja neće predstavljati smetnju za plovidbu", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da će za vrijeme obavljanja radova biti omogućena jednosmjerna plovidba brodova i sastava, a prednost pri prolasku kroz sektor izvođenja radova imaće plovila koja plove nizvodno.

Za brodske sastave, kako se navodi, dozvoljena je plovidba sa jednim potiskivanim – tegljenim objektom.

Zabranjuje se noćna plovidba i plovidba u uslovima smanjene vidljivosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije