Euro-Asfalt dobio posao od 20 mil. KM na izgradnji dijela Sarajevske obilaznice

Investicije / PROJEKTI

Euro-Asfalt dobio posao od 20 mil. KM na izgradnji dijela Sarajevske obilaznice

22.05.2019. 09:37 / Izvor: Akta.ba

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, Euro-Asfaltu su povjerile posao vrijedan 21.501.584,92 KM na izgradnji  "Sarajevske obilaznice" (lot 3b), saznaje Akta.ba poslovni portal.

Ova kompanija je u otvorenom postupku  jedina podnijela prihvatljivu ponudu.

Ponuda ponuđača HERING d.d. Široki Brijeg je odbačena kao neprihvatljiva iz razloga što ne ispunjavaju sve uslove i zahtjeve propisane tenderskom dokumentacijom.

Riječ je o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće, koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3b) do sada nije izgrađena.

Dužina sekcije Lot 3b je 1,44 km, a na ovoj sekciji projektovani su vijadukt Rogačići 1 dužine 140 m i vijadukt Rogačići 2 dužine 140 m.

LOT 3b je riješen kao gradski put sa dvije saobraćajne trake, vozna i preticajna za svaki smjer kretanja, čije širine iznose po 3.25 m.

Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Izgradnjom ove dionice omogućiti bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C s mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije