Investicije / PROJEKTI

Gradi se velika obilaznica oko Trebinja

Rikalo je dodao da očekuje da će kompletan projekat zapadne obilaznice biti realizovan u naredne četiri godine.

12.02.2020. 10:29 / Izvor: SRNA

Na području Trebinja u toku su radovi na istočnoj obilaznici i uporedo na dijelu buduće zapadne obilaznice koja predstavlja spojnu saobaćajnicu magistralnih puteva od Trebinja prema Mostaru i od Trebinja prema Dubrovniku, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam Marko Rikalo.

"Već su u toku radovi na izgradnji ove zapadne obilaznice, odnosno na prvoj fazi dužine 5,5 kilometara sa dva kružna toka", naveo je Rikalo.

On je rekao da će prva faza koštati oko osam miliona maraka dok će druga biti skuplja zbog izgradnje mosta preko rijeke Trebišnjice.

"Izvođač radova su `Hercegovina putevi`, a investitor `Putevi Republike Srpske`. Grad Trebinje je preuzeo obavezu izrade projektne dokumentacije i finansiramo eksproprijaciju", naveo je Rikalo.

Rikalo je dodao da očekuje da će kompletan projekat zapadne obilaznice biti realizovan u naredne četiri godine.

"Otprilike 2024-2025. godine imaćemo u potpunosti kompletiranu zapadnu obilaznicu i siguran sam prvu fazu istočne obilaznice, odnosno da ćemo imati završeno dionicu Aleksina Međa - Petrina - Banjevci i naravno most koji finansiraju `Hidroelektrane na Trebišnjici` i za koji je već potpisan ugovor", istakao je Rikalo.

On je podsjetio da izgradnja istočne obilaznice košta oko 25 miliona KM.

Rikalo je naveo da će izgradnja ove dvije obilaznice smanjiti sve veće saobraćajne gužve u centru Trebinja.

"To će u potpunosti izmjestiti teški saobraćaj iz grada, takođe i tranzitni, tako da će to omogućiti urbanistima da planiraju popločavanje nekih ulica i pretvaranje u pješačke zone", rekao je Rikalo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije